پايگاه آمريکايي «امريکن تينکر» در گزارشي نوشت: اکنون با خنثي شدن برنامه هستهاي ايران بوسيله انجام مذاکرات هستهاي، نوبت به آن رسيده است که مقادير سخت و تنبيهي جدي و گستردهاي را عليه برنامه موشکي ايران اتخاذ کنيم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار پس از اجراي تعهدات ايران ذيل برجام و فرارسيدن موعد انجام تعهدات 1+5، عهدشکني آمريکا و بهانهجوييهاي جديد، رنگ و بوي بيشتري به خود گرفت.
در همين حال، يک مقام آمريکايي گفت که براساس توافق هستهاي وزارت خزانهداري حق تحريم کردن افراد مرتبط با برنامه موشکي، تروريسم و حقوق بشر ايران را براي خود حفظ کرده و اين مسئله از موضوع هستهاي جدا است.
خبرگزاري رويترز نيز با اشاره به اين موضوع در گزارشي نوشت: يک مقام دولتي آمريکايي تاکيد کرد که از چند وقت پيش به دنبال راهي براي مقابله با برنامه موشکي ايران بودهايم و تحريم يکي از اين راههاست.
در همين حال، انديشکده آمريکايي«بنياد دفاع از دموکراسي» در گزارشي نوشت: بايد پيش از حضور سرمايهگذاران خارجي، تحريمها را اعمال کرد.
به اعتقاد کارشناسان، اين اقدام مهر تائيدي بود بر گمانهزنيهايي که پيش از اين مطرح ميشد؛ آغاز سناريوي اعمال تحريمهاي جديد بعد از خالي شدن دست ايران از ذخاير راهبردي اورانيوم و زيرساختهاي هستهاي.
در تازه ترين تحليل رسانههاي غربي، پايگاه اينترنتي آمريکايي امريکن تينکر (Americanthinker) در گزارشي با عنوان «برنامه موشکي ايران و چشمانداز جنگ» به نوعي تنها قدرت بازدارنده کنوني ايران را بعد از خنثي شدن برنامه هستهاي، موشکهاي بالستيک و قدرتمند ايران برشمرد و نوشت: اکنون طوفاني از عملياتها در منطقه شکل گرفته است، عربستان با تغييرات جدي بدنبال ايجاد توازن قدرت در خاورميانه است. بايد گفت ما وارد زماني شدهايم که مسائل و مشکلات زياد و همچنين سؤالات زيادي در مورد مسائل منطقهاي وجود دارد. اکنون بايد پرسيد که آيا ايران جنگ مستقيمي را از جانب متحدان خود آغاز خواهد کرد؟ بايد پرسيد که چرا ايران از توان نظامي به خصوص موشکهاي قدرتمند خود در مشکلات خاورميانهاي استفاده نميکند؟
اين پايگاه آمريکايي در ادامه کار ايران را عاقلانه دانسته و مينويسد: تبعات بد و سخت جنگ و تاثيرات آن در جامعه ميتواند براي ايران در جامعه دروني گران تمام شود. ايران اکنون در خانه امنيت داشته و به خوبي بر روي برنامههاي موشکي خود وقت گذاشته است.
امريکن تينکر افزود: اکنون تنها موشکهاي ايران هستند که در مقابل هرگونه حملات خارجي عمل بازدارندگي را انجام ميدهند.
اين پايگاه آمريکايي در پايان نوشت: اکنون با خنثي شدن برنامه هستهاي ايران بوسيله انجام مذاکرات هستهاي، نوبت به آن رسيدهاست که مقادير سخت و تنبيهي جدي و گستردهاي را عليه برنامه موشکي ايران اتخاذ کنيم. بايد آزمايشهاي موشکي ايران پيدرپي با تحريمهاي سخت پاسخ داده شوند.
از اجراي برجام رضايت نداريم
«مجيد تختروانچي» معاون وزير امور خارجه و عضو تيم مذاکرهکننده هستهاي کشورمان در نخستين همايش تجاري مشترک ايران و ايتاليا در پاسخ به فعالان اقتصادي که وضعيت اجراي برجام به کجا رسيد و چقدر از مشکلات اقتصادي را حل کرده است، گفت: به طور کامل از اجراي برجام رضايت نداريم و دليل آن هم اين است که دولت آمريکا آن طور که بايد به وظايف خود عمل نکرده و برجام از ديد ما کاملاً موفقيتآميز نبوده است.
تختروانچي تصريح کرد: در اجراي برجام محافظهکاري بانکهاي بزرگ اروپايي وجود دارد و همه چيز دست به دست هم داده تا به طور کامل در زمينه بانکي همکاريهاي لازم را مشاهده نکنيم.
در ادامه «وينچنزو آمندولا» معاون وزير خارجه ايتاليا نيز در توضيح بيشتر اين موضوع گفت: روابط بينالمللي بانکها وراي اين موضوع است و بايد فرصت دهيم تا مديريت لازم در اين زمينه انجام شود.
وي افزود: ما در اين رابطه ميتوانيم صحبت کنيم تا راهکاري براي مديريت اين موضوع پيدا کنيم.
«مسعود خوانساري» رئيس اتاق بازرگاني تهران نيز در تکميل اين موضوع گفت: از 180 هيئت خارجي که به ايران آمدهاند 40 تا 50 هيئت به طور مستقيم به اتاق بازرگاني آمدهاند، اما نتيجه، آنطور که ميخواستيم نشد.
وي اضافه کرد: با وجود مذاکراتي که انجام شده مشکلاتي وجود دارد که مهمترين آن مسائل بانکي است.
منبع:کيهان